top of page

Již od třetí terapie úplně přestaly moje bolesti hlavy ... jsem z toho nadšená!



Ref. ze dne 13.2.2024, paní Lenka odchodila všech 10 sezení.


O rolfterapii jsem měla jen povrchní informace, jen ve smyslu, že je to skvělé a stojí to za vyzkoušení. I to mi stačilo k tomu, abych na terapie dorazila. 

Co mě osobně překvapilo, byl vlastně "rolfing" samotný. Překvapily mě samotné tahy po těle, a to, jak málo stačí k tomu, aby se děly věci. Protože jsem hypermobilní a často přetahuji svoje možnosti, terapeutka mne musela „krotit“ a do nekonečna opakovat, že stačí "pidi" pohyb. S tím jsem asi nejvíce „bojovala“, protože pro mě označení „drobný pohyb“ znamená pohyb mnohem větší, než byl vyžadován. 😀

Největší změny vnímám v tom, že již asi od třetí terapie úplně přestaly moje bolesti hlavy, které jsem do té doby měla celkem často - v důsledku zablokované a bolavé krční páteře. To velmi kvituji a jsem z toho nadšená. 

Také se prohloubilo moje vnímání těla. Myslím, že jsem ho měla na dobré úrovni i předtím (jsem lektorka jógy a masérka), ale v průběhu terapií jsem tělo začala vnímat ještě z jiného úhlu pohledu. Vnímání středové osy, jak se otáčet, jak se pohybovat. Cenné informace, které se snažím implementovat do mého života, včetně jógové praxe. 

Zajímavá sezení pro mě byla:

pánev

ústa a nos - to asi nejvíce - ne proto, že to bylo intenzivní, ale pro ten pocit potom. S tímto zkouším pracovat i sama a dané prostory uvolňovat. 

Celkově hodnotím celý čas jako velmi přínosný. Myslím, že by tím měl projít každý, protože naše fyzická těla si takovou jemnou práci zaslouží. Osobně si myslím, že většina z nás je zaměřena na výkon a na to, že aby se něco dělo, musí to trochu bolet. Rolfterapie mně přesvědčila o tom, že to tak nemusí být. Že v jemnosti opravdu může být síla. To jsem samozřejmě věděla i předtím, ale vědět někdy nestačí. Je potřeba si to neustále připomínat, abychom se „nevyždímali“ při podávání výkonu.

Upřímné díky za tuto zkušenost. Budu všem doporučovat.

Lenka K.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page