top of page

Rolfing/rolfterapie WOW efekt se dostavil po uvolnění jizvy!

Ref. ze dne 2.10.2023, paní Pavla, 45 let, absolvovala všech 10 sezení.

V březnu 2023 jsem začala chodit na Rolfing/rolfterapii ke skvělé Andree Březinové. Chtěla jsem udělat něco pro své tělo, abych byla schopná se plnohodnotně vrátit do sedla svého koně. Po porodu císařským řezem před 8 lety jsem měla pocit špatně fungující pánevní oblasti a cítila se v sedle velmi nejistá. Tak jsem chtěla zkusit, jestli by s tím Rolfterapie nedokázala pohnout.

Sama jsem manuální terapeutkou pro zvířata, tak jsem vnímavá více než běžný smrtelník.

Absolvovala jsem 10 sezení a 1 sezení zaměřené na uvolnění jizvy po císařském řezu.

Některá sezení pro mne byla velmi náročná, hlavně práce na hlavě se ukázala jako zásadní a pro mne hodně špatně snášená. Zřejmě to souviselo se zásadním úrazem v dětství, kdy jsem spadla z dlouhých schodů a rozbila si hlavu.

Celkově byly některé části terapie pro mne celkem bolestivé, ale díky skvělé terapeutce se vše dalo zvládnout a zlepšit.

Po šesti sezeních jsem měla potřebu změnit dosavadní nošení tašky přes rameno na batoh. Vadilo mi zatěžovat jen jednu stranu.

Zásadní WOW efekt nastal právě po uvolnění jizvy po císaři. Najednou jsem měla pocit, že stojím opravdu na nohách a že mám celkově jiný pocit v celém těle. Jako by konečně zapadly všechny díly skládačky na místo a spojily se všechny odpracované hodiny do jednoho celku.

Naprosto překvapivě se ale uvolnění jizvy projevilo i v psychické rovině (od narození dcery trpím poporodní depresí, vyzkoušela jsem všechny možné terapie, kromě chemických léků. Asi nejvíce mi pomohlo dlouhodobé používání přístroje Bemer).

Po uvolnění jizvy po císaři v rámci Rolfterapie se výrazně posunul i můj vztah k dceři…najednou zvládáme věci, které pro mne byly dříve nepředstavitelné. Nebyly jsme schopné jít spolu například ven s mým koněm, neb jsem byla příšerně nervózní, bála jsem se všeho a malou jsem neuvěřitelně "dusila". A po uvolnění jizvy to šlo úplně samo, bez jakýchkoliv přehnaných obav, strachů, nervozity.

Další zásadní oblast je jízda na mém koni. Měla jsem panické stavy strachu z nasedání po předchozím koni, který mě několikrát ošklivě shodil ihned po nasednutí. Po uvolnění jizvy a propojení všech odpracovaných hodin jsem byla schopná poprvé sednout na svého aktuálního koně venku mimo naše stálé prostředí. Ještě je přede mnou hodně práce, ale už nyní se cítím o dost lépe.

Moc děkuji.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page